Ik ben Eveline Witte

25 jaar geleden ben ik voor de liefde verhuisd naar een dorpje onder Amsterdam. Deze liefde bleef niet en inmiddels woon ik met mijn 2 jongvolwassen kinderen in de buurt van hun vader, waarmee ik het ouderschap deel. 

Ik heb verschillende verliezen meegemaakt onder andere een vroegtijdig verlies van zwangerschap, meerdere malen tijdelijk verlies van gezondheid door bekkeninstabiliteit, whiplash en burn-out, verlies van functie en verlies van relatie (mijn scheiding).

In de tijd dat ik door mijn rouw na mijn scheiding niet goed kon functioneren op mijn werk, vroeg iemand aan mij of ik dat werk voor altijd wilde blijven doen. Mijn hart zei; Nee, niet tot mijn pensioen. Ik merkte dat ik toe was aan mensenwerk en dat ik niet terug wilde naar mijn eerdere werk als doktersassistente. Ik wilde meer verdieping en die vond ik in mijn opleiding tot uitvaartbegeleider.

Onderweg merkte ik dat ik die functie met mijn pubers niet kon uitvoeren zoals dat bij mij past. Ik heb mijn opleiding afgerond en heb mij aansluitend gediplomeerd als verlies- rouw- en stervensbegeleider en als geestelijk begeleider. En dit past mij als een jas. Er zijn voor een mens in pijn. Verbinden in een moeilijke fase in het leven waar alle maskers af mogen vallen en de puurheid van een persoon naar boven komt.

In de tijd van mijn verliezen waren dat heel verdrietige periodes, nu kijk ik er met liefde en dankbaarheid op terug. Ik ben dankbaar voor wat er is geweest, de mooie herinneringen en ik ben dankbaar om dat wat toen verdrietig was, mij nu veel krachtiger en prachtiger heeft gemaakt!

Als rouwexpert zet ik mijn verlieservaringen, mijn kennis en mijn intuitie in voor vrouwen die meerdere verliezen hebben meegemaakt, hun rouwproces hebben doorgewerkt en waarvan de rugzak echt te vol zit. Een rugzak die ze zelf niet meer leeg krijgen, wat ze ook doen. Ik ben er voor spirituele vrouwen die met hun beide benen op de grond staan. Nee, ik ben geen ZweefEef. Ik voel en weet wel dat er meer is tussen hemel en aarde. 

Ik ben open, toegankelijk, warm en empathisch als medemens en met de professionaliteit en de nuchterheid als begeleider om je een spiegel voor te houden zodat je zelf de stappen kan maken die nodig zijn.

Identiteit

48 jaar

Geboren in Delft

Getogen in het
Westfriese Schagen

Volwassen geworden in Aalsmeer

Kernwaarden

Open

Vertrouwen

Sociaal

Intuïtief

Humor

Mijn Verlieservaringen

Verlies van relatie

Verlies van vroegtijdige zwangerschap

Verlies van gezondheid

Verlies van werk 

Verlies van dierbaren door verhuizing en overlijden

k

Mijn Kennis

Gediplomeerd Begeleider

Intuïtief Systemisch Werk 

Verlies, Rouw en Sterven

Geestelijk Welzijn

Laatste wens formuleren en Uitvaarten

Mijn Coaches

Erik Verhagen

Zarayda Groenhart

Willemijn Welten

Lisa Portengen

en in het bijzonder mijn leermeester Hylke Bonnema die het vak van opstellen leerde van Bert Hellinger

Ik inspireer vrouwen met gestagneerde* rouw hun veerkracht te vinden en de liefde voor zichzelf, anderen en de natuur. Ik begeleid ze van hun schaduw naar hun licht. Zodat de energie weer gaat stromen en zij energieker, veerkrachtiger en vol zelfliefde hun toekomst ingaan.

* rouw uit het verleden die door omstandigheden toen niet de tijd en ruimte kon krijgen die jij nodig had.

Mijn maatschappelijke missie

Naast het begeleiden bij verlies, rouw en sterven heb ik een grote missie;

De wereld mooier maken door anderen te verrijken met meer begrip en bewustzijn voor de verschillende soorten verlies, de rouw en het rouwproces wat daarbij komt, door mijn verlieservaringen en mijn kennis te delen.

Ik maak mensen liefdevol wakker door te vertellen dat rouw voorkomt bij overlijden

EN

bij een ander verlies van wie/wat je liefhebt

door bijv. ziekte, een ongeluk, verhuizing en pech.

Dit doe ik door te schrijven op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Ik maak podcasts ´De achterkant van liefde waarom verlies bij het leven hoort´

En ik ontwikkel in samenwerking met anderen producten die tieners leren op een gezonde manier om te gaan met verlies en rouw.

Ik vond het een fijne podcast.
Eveline heeft een fijne stem om naar te luisteren en leuke tips!
En dat in 13 minuutjes.

Sien

Toeval?

Ik geloof niet in toeval…zo dat is eruit. Je komt in je leven bepaalde mensen en lessen tegen waarvan je mag leren. Ik kwam precies op het juiste moment de juiste mensen tegen. Coaches/inspirators en leermeesters die mij geïnspireerd hebben, aangemoedigd, geholpen hebben om mijn blinde vlekken te zien en een zachte schop onder mijn kont hebben gegeven om dat te gaan doen waarvoor ik hier ben…