ROuw op de werkvloer

En dan krijg je dat bericht…

Een medewerker heeft afscheid moeten nemen van haar vriend door een ongeluk. Een leidinggevende heeft een ernstig ziek kind. Het huis van je medewerker is afgebrand. 

Wat moet je doen? Als werkgever sta je in tweestrijd; je wilt je medewerker de tijd en ruimte geven voor herstel, zodat hij/zij in rustiger vaarwater komt. Maar je hebt ook een afdeling, een bedrijf, te runnen en je moet een lege werkplek opvullen.

Ik weet in welke spagaat je zit en hoe je daar uit kan komen.

Door mijn jarenlange ervaring in de commerciële wereld weet ik dat het werk door moet gaan. Ik weet uit eigen ervaring ook dat pushen van een werknemer niet helpt. Juist niet!

 

Wat helpt dan wel?

Uit recent onderzoek (CNV juli 2020) is gebleken dat rouwbegeleiding het herstel bevorderd en werknemers melden zich minder ziek.

Dat wil je graag voor je werknemer en voor je bedrijf.

Een rouwende moet zelf het rouwproces door, maar zelf wil niet zeggen alleen.

Rouwenden hebben de erkenningen en acceptatie van hun rouwproces nodig door collega’s en werkgever.

Wat houdt rouwbegeleiding in?

Natuurlijk kan ik de werknemer begeleiden in een traject van 3 maanden.

Maar als de leidinggevende te weinig weet van rouw of zelf een eerder verlies moeilijk heeft kunnen plaatsen, kan dat het rouwproces afremmen

Daarom is duo begeleiding de juiste keuze voor werknemer, werkgever en het bedrijf.

In een traject van drie maanden ga ik we samen aan de slag met werknemer en degene die vanuit het bedrijf de werknemer gaat ondersteunen; de leidinggevende, de HR medewerker of de directeur zelf. Hierbij kijken we naar de kennis van rouw, de eigen verlieservaringen en de daar behorende overtuigingen.

Dit zal niet alleen desbetreffende werknemer helpen maar ook alle toekomstige verliezen van werknemers en van de werkgever zelf.

Wil je de mentaliteit met betrekking tot rouw verbeteren binnen het bedrijf? Boek dan meteen mijn proffesionele lezing.

Vraag vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om uw werknemer, en daarmee uw bedrijf, te helpen voor de toekomst. Mail naar info@evelinewitte.nl of WhattsApp (rechtsonder in beeld)

Verlies kun je niet achterlaten bij de ingang van het werk en

na werktijd daar weer oppakken.

Je draagt het altijd bij je, het is een deel van jou.

Geen bijkomende kosten

whatss app counseling tussen de afspraken door

Niet alleen voor nu maar ook voor later